omranacademy omranacademy .

omranacademy

سنگ اسلب و انواع آن

اسلب يك فرآيند برش و فرآوري سنگ است كه با استفاده از دستگاه‌هاي مخصوص به نام اسلب بر به سنگ‌هايي با ابعاد بيشتر از 70 سانتيمتر از كوپ سنگ خام برش مي‌دهد. اين نوع سنگ‌ها داراي ابعاد و طول بيشتري نسبت به ساير سنگ‌ها هستند.
با توجه به استحكام بالا، زيبايي و وجود رگه‌هاي طبيعي، سنگ اسلب امروزه در صنعت ساختمان سازي بسيار مورد توجه قرار گرفته و توسط طراحان و مهندسان استفاده مي‌شود.

انواع سنگ اسلب

انواع سنگ اسلب بر اساس كوپ خام سنگ‌ها به موارد زير تقسيم‌بندي مي‌شوند:  

  • سنگ اسلب مرمر
  • سنگ اسلب تراورتن
  • سنگ اسلب تراونيكس
  • سنگ اسلب لايم استون
  • سنگ اسلب گرانيت
  • سنگ اسلب مرمريت
  • سنگ اسلب كريستال (چيني)
  • سنگ اسلب بوك مچ و فورمچ

كاربرد سنگ اسلب

سنگ‌هاي اسلب به دليل تنوع بالايي كه دارند، در بخش‌هاي مختلف ساختمان‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرند. استفاده از اين سنگ‌ها بستگي به بودجه، شرايط جوي و آب و هوايي، درخواست و سليقه مشتري، و ميزان تخلخل و مقاومت آن‌ها دارد.

يكي از كاربردهاي رايج سنگ‌هاي اسلب، استفاده آنها در كف ساختمان است. سنگ‌هاي اسلب چيني، مرمر، گرانيت، و مرمريت اغلب براي كف استفاده مي‌شوند. براي افزايش زيبايي و جلوه كار، معمولا اين سنگ‌ها به حالت بوك مچ و فورمچ قرار مي‌گيرند.

در نماي بيروني ساختمان نيز از سنگ‌هاي اسلب استفاده مي‌شود تا جلوه ويژه‌اي به ساختمان بخشد. سنگ‌هاي اسلب تراورتن اغلب براي اين منظور استفاده مي‌شوند، اما به دليل تخلخل كم و وزن زياد آن‌ها، ممكن است در صورت وقوع زلزله مشكلاتي ايجاد شود.

در نماي داخلي نيز از اسلب‌هاي بزرگ‌تر، به ويژه به صورت بوك مچ و فورمچ، براي ديوارهاي لابي‌ها، رستوران‌ها، پاركينگ‌ها، موزه‌ها، ديوار شومينه، و ديوار پشت تلويزيون استفاده مي‌شود. همچنين، سنگ‌هاي اسلب به عنوان كانتر، به ويژه در هتل‌هاي لوكس، و همچنين در سرويس‌هاي بهداشتي، پله‌ها، پاگردهاي پله، و كف آسانسور نيز استفاده مي‌شوند.

منبع: سايت آكادمي عمران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۲۳:۵۱ توسط:bahar موضوع:

جلوگيري از كرمو شدن بتن

كرموشدگي بتن يك مشكل شايع است كه وقوع آن به دليل كاهش شيره بتن در اطراف سنگدانه‌ها اتفاق مي‌افتد. اين موضوع باعث جدا شدن فازهاي مختلف بتن از يكديگر مي‌شود و مي‌تواند تاثيرات مخربي بر كارايي بتن داشته باشد.

راه‌هاي جلوگيري از كرموشدگي بتن

براي جلوگيري از كرموشدگي بتن، انجام ويبره‌زدن به صورت صحيح و با مقدار مناسب بسيار حياتي است. بايد توجه داشت كه ويبره زدن نبايد كمتر يا بيشتر از حد مورد نياز صورت گيرد، زيرا اين امر مي‌تواند منجر به كرمو شدن بتن شود.

همچنين، لازم است مقدار آب مورد استفاده در طرح اختلاط به دقت اندازه گيري شود، زيرا زياد يا كم بودن آب مي‌تواند منجر به جداشدگي ذرات و در نتيجه كرموشدگي بتن شود.علاوه بر اين، بايد به مقادير اسلامپ و كارايي توجه كرد و از قالب‌هاي محكم و آب‌بند استفاده نمود. همچنين، ويژه بودن ويبره زدن مخلوط در گوشه‌ها و كنج‌هاي قالب‌ها و ضربه زدن با چكش چوبي به كناره‌هاي قالب در حين بتن ريزي و ويبره از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

ارتفاع بتن‌ريزي نيز بايد مناسب بوده و از ارتفاع‌هاي بيش از 1.5 متر خودداري شود.همچنين، بايد به ويبره زدن بتن در اطراف شبكه آرماتور بندي و ميلگردها به دقت توجه شود و طرح اختلاط بتن به خوبي تعيين شده و اجرا گردد. در صورت عدم امكان ويبره زدن اصولي و تراكم، استفاده از بتن خود متراكم توصيه مي‌شود.

همچنين، استفاده از مصالح با كيفيت، درزبندي اصولي قالب و استفاده از قالب سالم و بدون ناهمواري، و نصب اسپيسر براي ايجاد فاصله بين آرماتور و قالب نيز از اقدامات مهم براي جلوگيري از كرموشدگي بتن مي‌باشند.

براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت آكادمي عمران مراجعه كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ساعت: ۰۲:۱۰:۲۴ توسط:bahar موضوع: